4 Hores de Moià, un BTT de Llegenda! | Legends

Bici Bike Trial Legends, Sant Feliu de Codines, Barcelona ((Spain)

4 Hores de Moià, un BTT de Llegenda!

4 Hores de Moià, un BTT de Llegenda!

📁 2016, 4 Hores Moià 🕔01.setembre 2016
4 Hores de Moià, un BTT de Llegenda!

Aquest proper dissabte 3 de setembre es disputarà a Moià la 28ena Edició de les 4 Hores de Resistència de Bicicleta Tot Terreny. Aquesta proba va tornar al calendari molt encertadament després de renèixer l’any passat i presenta molts al·licients tan per participar-hi o anar-ho a veure.

A finals dels 70 hi va haver un boom de la bicicleta i a més del trial van neixer altres modalitats com el BTT i la “resistència” en BTT. Moià llavors tenia un clàssic i referent del motociclisme, les 24 Hores d’Enduro, amb gran concurrència i espectació. I a simil de les 24 Hores d’Enduro el mateix grup organitzado “Motoclub Moianès” va crear una prova similar per bicicletes, sorgint així una nova modalitat que de seguida va generar molta participació i éxit. Amb el pas dels anys les bicicletes van anar evolucionant primer amb prototips amb base de bicis de passeig, després en bicis de trial amb plat i pinyons, després tipus BMX i finalment les “Mountain Bike” es van fer les reines absolutes i dominadores d’aquesta especialitat.

Molt encertadament, s’ha dedicat una categoria de “Clàssiques” per bicicletes de mes anys d’antiguitat que tindràn el seu reconeixament i classificació a part. L’any passat ja es va comptar amb diversos equips i aquest segur que en seràn molts més.

Ja en les primeres edicions el Josep Figueres i els nois de Sant Feliu de Codines van pujar a Moià a còrrer amb els seus “catxarros”. Al garatge del Figueras ja hem vist diversos protos de llavors en l’apartat de bodega gran reserva. Per aquestes 4 Hores el Figueras ha fet algunes millores a la seva Fidan per tal que aguanti aquesta exigent proba que posa al límit de la resistència tan als pilots com les màquines. Cal tenir en compte que de les 4 Hores 2 son amb llum i dues son nocturnes per lo que la complexitat de tenir que correr amb llum les fa encara més atractives… Doncs si o si el proper dissabte 3 de setembre tots a Moià a veure les 4 Hores!

Aquí teniu unes fotos del Figueras i la Fidan:

%d bloggers like this: